maanantai 15. toukokuuta 2017

Elämää sydänsairaan cavalierin kanssa

Syringon lisäksi rotu on tunnettu myös sydänongelmistaan. Ja heti tuli mätä omena omalle kohdalle ensimäisen koiran kohdalla. Todennäköisyys toki rodun omistajana olisi ollut, että jossain vaiheessa sydän alkaa kuitenkin temppuilemaan, mutta ei näin aikaisessa vaiheessa.

Koirani Tico (Baletta´s Zig Zag Li) oli vain 4 vuotias kun sivuääni kuultiin ensimäisen kerran. Reilu 5 vuotiaana se sai jo lääkityksen koska vajaatoiminnan oireita alkoi ilmaantua. Nyt Tico on 7 vuotias ja sen kunto on vaihteleva. Ennusteeksi on annettu max. 10 vuoden elinikä. Kyseessä on kuitenkin pikkukoira, jonka kuuluisi helposti elää 12-15 vuotiaaksikin.

Näytetään 20170515_172205.jpg

Tämä jos mikä on surullista., Tico jaksaa perus arkea kyllä lääkityksen voimalla, mutta edelleen kesäisin tulee olla erittäin tarkkana eikä se muutenkaan jaksa kun alle tunnin lenkkejä maksimissaan kerrallaan. Meidän laumassa elellään aikalailla Tico ehdoilla, ja usein käydäänkin koirapuistossa juoksemassa vapaana, jolloin Mörri saa enemmän liikuntaa ja Tico saa valita oman liikkumistahtinsa.

Ticon lääkitys maksaa n. 30 euroa kuukaudessa. Se syö lihanmakuisen purutabletin aamuin illoin. Se harmittaa, koska olisin halunnut vielä kisata sen kanssa rally-tokossa. Tosin kuurous olisi tuonut siihenkin omat haasteensa.
Tico tykkää rauhallisesta puuhailusta. Pienistä pätkistä rallytokoa ja nenän käytöstä.

Tico on ihana ja persoonallinen heikkohermoinen poika. Se haluaa kaiken heti ja sen mielestä koko  maailma on sille omistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti