perjantai 12. tammikuuta 2018

Ticon kastrointi

Olemme joutuneet Ticon kanssa juoksemaan taas eläinlääkärissä. Niihin on luonnollisesti mennyt paljon rahaa, ja muistuttaa taas siitä, miten jokaisella lemmikinomistajalla tulisi olla varakassaa säästössä mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikuluihin. Eli loppupeleissä koiran hankintahinta on vain pintaraapaisu todellisiin kuluihin...

Mörriä ei kastroitu, se muutoin vain koristaa blogitekstiä tälläkertaa uusimalla poseerauskuvallaan.
Ticolla todettiin jonkinlaisia patteja takapuolessa, kun sydämen kontrollikäynnillä voivottelin sen anaalirauhasongelmista. Lokakuussa ne taas tulehtuivat ja käytimme sen takia sitä silloin eläinlääkärissä. Eläinlääkäri sanoi niiden todennäköisesti johtuvan liiallisesta testosterooni tuotannosta, ja suositteli kastraatiota. Toimepide suoritettiin eilen ja nyt Tico on jo kotona normaalisti toipumassa.
  Olin harkinnut sille muutenkin aiemmin leikkausta, mutta pelkäsin sydänpotilaalla nukuttamista. Siten olin miettinyt sille kemiallista kastraatiota, mutta suoraan sanottuna rahallisen tilanteen takia en sitä ollut tehnyt, kun akuutteja terveyssyitä ei silloin ollut.Tico on ihan älyttömän kiinnostunut hajuista ja tyttökoirien pissoista, ja lenkkeily sen kanssa on rehellisesti sanottuna aika ärsyttävää, kun jokaikinen pissaläjä täytyy nuuskia läpikotaisin ja koiraa saa suorastaan olla kantamassa hajukasoista pois kun se ei malttaisi jatkaa koskaan matkaa. Joten nyt sain tämänkin hyödyn tässä samalla, ihan puhtaasti itseni itsekkäistä syistä.

Leikkaus sujui hyvin, vaikkakin Ticolla oli ollut taas vähän yliherkkyyksiä ja sieto-ongelmia anastesia aineiden kanssa.
Toivon todella että terveysjutut helpottavat ja että kastraatiolla on muutenkin jatkossa positiivisia vaikutuksia.
Onko muilla millaisia kokemuksia kastraatiosta? Etenkin vanhemmalla uroksella, onko se enään vaikuttanut luonteeseen ja/tai (urosmaiseen)käyttäytymiseen?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti