sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Alkuvuoden koiramenot

Meidän vuosi on alkanut aika hiljaisesti. Tico on toipunut kastroinnista ihan oletetun hyvin, ja ainakaan takapää ei ole enää oireillut, jonka takia leikkaus myös tehtiin. Kauluri ei sitä yllättäen kamalasti ilahduttanut, ja sillä on paha tapa ilmaista vääryttä olemalla levoton ja "komenteleva".Ja ne kymmenet kerrat, kun se yrittää juoda vettä se päässä, ja lopulta on kaatanut koko kupin vedet nurin lattialle...


Mörrillä ja sen kaverilla on suunnitelmia! Kun kesällä vein ensimäistä kertaa koirat hoitoon tänne aika lähelle missä asumme, hoitaja tykästyi Mörriin ja on sen jälkeen toiminut sen kaverina. Käytän sanaa  Mörrin kaveri koska en vain keksi muuta hyvää sanaa hänelle. Hänellä ei ole omia koiria, mutta on äärinmäisen eläinrakas ja tykkää olla koirien kanssa. Ja koska Mörri on pieni söpö, helposti lähestyttävä, pusutteleva ihmisen rakkaudesta sekaisin menevä koirarääpäle, on se erinomainen tähän tehtävään. Mörri on käynyt kaverinsa kanssa jo monessa paikkaa, etenkin kun oli koko marraskuun kaverin hoidossa kun olin matkalla. Mörri on käynyt hänen työpaikallaan useasti, jolla on kuulema ollut positiivisia vaikutuksia työyhteisöön! Mörri on otettu moneen mukaan, päässyt lounastamaan ja oppinut todelliseksi citykoiraksi käydessään myös kahviloissa. Viimeiksi eilen Mörri pääsi pitkälle kävelyretkelle mukaan, ja mukaan shoppailemaan Verkkokauppaan.
   Tämä on ollut hyvä järjestely, koska Mörri saa yksilöllistä huomiota ja aikaa, ja Mörrin kaveri saa olla koirien kanssa. Annan Mörrin mielelläni, me Ticon kanssa halutaan välillä myös olla ihan kahdestaan.
Maaliskuun alussa Mörri pääsee kokeilmaan agilityn tutustumiskurssia kaverinsa kanssa! Uskon että Mörri on ihan mielissään ajatuksesta. Odotan sitä jännityksellä ja toivon että heillä on siellä hauskaa. Itse en ole kurssille menossa, mutta enköhän sitten kuule, miten sielä on sujunut.


Valmis mihin vaan mukavaan!

Viime viikonloppuna kävin katselemassa kauniita näyttelykoiria kennelpiirin Coc & Vov - gaalassa. Sen idea on vuoden menestyneimpien näyttelykoirien gaala, jonne saa kutsun jos on listoilla vuoden näyttelykoira-tai veteraani listalla. Gaalassa  käydään sitten näiden koirien kesken epävirallinen kilpailu ja jossa valitaan "voittajista voittaja". Ihmiset pukeutuvat juhlavasti ja syövät illallista salissa, johon on sijoitettu myös dogwalk -lava, jossa koirat esittäytyvät. Se on ollut ihan hauska tapahtuma ja olen viihtynyt sielä järjestäjän roolissa. Ensimäisen kerran olin narikassa 2015, ja tänävuonna oli muita tehtäviä. Tapahtuma on järjestetty jo useamman vuosikymmenen ajan Helsingin seudun kennelpiriin toimesta.

Koiranäyttelyssä 2014


Kevään kehätoimitsija kurssi kiinnostaisi minua myös kovasti. Olen huomannut että vaikken tällähetkellä enää harrasta koiranäyttelyitä, tai erilaisia kursseja ja kokeita, viihdyn kyllä järjestäjien ja talkoohommien puolella. Pääsee mukaan tapahtumaan, saa kokea sen hengen, mutta kuitenkin paljon laajemmin ja eri puolelta. Jonkun mielestä voi kuulostaa tylsältä että on kivaa olla talkoohommissa ilmaisen lounaan tms. voimilla, mutta sehän on juuri parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti