tiistai 27. maaliskuuta 2018

Esittelyssä: Kesyrotat

Olen pitänyt tätä blogipohjaa todella kauan, jopa ennen Ticon tuloa, eli ainakin jo yli 7 vuotta. Ennen Ticoa minulla oli lemmikkinä vain kesyrottia, ja osoite "rottani. xxxx . fi " oli luonteva.  Kun sain Ticon, aloin kirjoittamaan enemmän koirista, ja muista pieneläimistä en ole pitkään aikaan enää aktiviisesti kirjoittanut.
Niitä on kuitenkin minulla säännöllisesti ollut koirien rinnalla, ja yläbannerin kuvaankin olen jättänyt niistä muutaman. Yläpalkin kuvasta löytyy Ticon lisäksi Urho "Läskirotta"- kesyrotta ja kääpiöhamsteri Helena.  Molemmat oikein ihania ja persoonallisia eläimiä, nyt jo edesmenneitä.

Tällä hetkellä minulla on vain 2 kesyrottaa. Voi olla, että niiden poistuessa aikanaan en toistaiseksi enää hanki jyrsijöitä. Jyrsijät ovat ihania ja usein myös helppohoitoisia lemmikkejä, joista on myös paljon iloa, mutta etenkin rottien häkin puhdistaminen on melko työlästä ja ne vaativat paljon seuraa  ihmiseltä.
Mutta tässä he ovat:


Lakeuren Ruisvelli
sukupuoli: uros
syntymäaika: 15.03.2017
Väri/kuvio: s-mink /badger mm.

JA

Lakeuren Klimppisoppa
sukupuoli: uros
syntymäaika: 15.03.2017
Väri/kuvio: s-mink / badger
Nämä ovat siis veljekset. Niillä ei ole oikein kutsumanimiä, vaikka niiden oikeat nimetkään eivät kamalan imartelevia ole. Tiedättehän, koirapiireissäkin kasvattajilla saattaa mielikuvitus lentää pentuja nimettäessä.

He ovat saman värisiä, ja itse en paljaalta silmältä suoraan tunnista kumpi on kumpi. Toinen on värivirheellinen, sen kuvio päässä ei ole niin selkeä kun veljellään. Niitä katsomalla ne silti erottaa kun hetken jaksaa katsoa.

Luonteeltaan pojat ovat melko seurallisia, ei mitään erityisen ihmisrakkaita, mutta kuitenkin kesyrotalle tyypillisellä tavalla ihmisistä ja ympäristöstään hyvin kiinnostuneita.
Joskus kun ne ottaa syliin ja silittelee tarpeeksi kauan ja rotta rentoutuu, se alkaa kehrätä kuin kissa tyytyväisyydestä. Silloin rotta narskuttaa hampaita. Se kuulostaa ihmiskorvaan vähän ilkeälle ainakin minun mielestä, mutta on jotenkin tosi suloista.

Nämä kaksi rottaa asuivat ennen "Läskirotan" kanssa, ennen kuin se siirtyi juustotaivaalle rottaenkeliksi. Läskirotan poistumisen jälkeen nämä rotat ovat muuttuneet paljon reippaanmiksi ja uteliaammiksi. Nimensä mukaisesti edesmennyt rotta tykkäsi syödä ja repi kaikki ruoat heti itselleen ja oli hyvin häikäilemätön kun ruokaa oli saatavilla. Luulen, että nämä pikkuiset jäivät vähän taka-alalle. Läskirotta ei kuitenkaan ollut vihainen ja antoi näiden myös syödä, mutta sen olemus oli vain ahne ja sillä oli iso ego.

Rotat täyttivät juuri vuoden, rotta aikuisessa iässä siis. Läskirotta eli melkein 3 vuotiaaksi, katsotaan mihin asti nämä elävät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti