maanantai 30. huhtikuuta 2018

Koiranäyttelyssä

Launtaina 28.4. oli melkein joka keväiseksi perinteeksi tullut koiranäyttelyssä käynti Mörrin kanssa. Olen nyt aika täsmällisesti kerran vuodessa käyttänyt Mörrin esiintymässä, sattumaa tai ei, että aina keväisin ja jo toinen kerta peräkkäin erkkariin.
Koiranäyttelyt eivät minua intohimoisena harrastuksena ole vetänyt puoleesa enää hetkeen, mutta näytteilleasettajan roolissa sielä on aina välillä oikeastaan ihan mukavaa ja virkistävää käydä.

Kiitos kuvista Pauliina Hakanen!

Tämä näyttely oli cavalier kingcharles spanieleiden erikoisnäyttely, eli tässä näyttelyssä ei muita rotuja nähtykään. Tuomareiksi oli kutsuttu perinteiseen tapaan brittiläiset tuomarit rodun kotimaasta. Mörri kilpaili ensimäistä kertaa avoimessa luokassa, eli on nyt virallisesti ihan aikuinen koira. Avo-uroksia oli 12, ja tuomari oli mielestäni tarkka ja perusteellinen, joka on hieno asia.

Mörrin esitys jännitti minua etukäteen ihan hirveästi, koska ei oltu käyty pitkään aikaan kehässä. Onneksi kotona olin harjoitellut ainakin seisomista paikallaan pidemmän aikaa, vaihtelevilla aikaväleillä palkaten, joten Mörri jaksoi pönöttää hyvin paikallaan. Myös paikallaan oloa tuomarin tutkiessa koiraa olin harjoitellut mm. ruokakupilla. Ennen ruuan antoa laitoin ruokakupin maahan, käskin Mörrin seisomaan ja olemaan rennosti paikallaan, katsoin koiran hampaat ja kopeloin nopeasti läpi ja heti sen jälkeen kehuin ja vapautin ruokakupille syömään.
Kotona harjoittelu oli tuottanut tulosta joka oli hyvä juttu.


Mörri sai arvosanaksi EH. Olin itse siihen tyytyväinen ja osasin jotain sen tapaista odottaa aikaisempien käyntien perusteella. Arvostelussa mainitut virheet tunnistin heti ja olen niistä samaa mieltä. Kaikinpuolin siis hyvä ja totuudenmukainen arvostelu. Moitteita Mörri sai vapaasti suomennettuna kehon tassu ja hapsukarvojen lyhyydestä ja kuono-osa tulisi olla täyteläisempi, ts. ei niin "terävää" kuonoa.
Toisaalta mielummin terävä ja pitkä, kun täyttynyt ja lyhyt koiran hyvinvoinnin kannalta.

Paikalla oli myös kaikki Mörrin veljet, ainoastaan sisko puuttui. Pojat olivat todella samannäköisiä ja hauskoja yhdessä, ja kaikilla oli ihanat veikeät luonteet. 
Näyttelyreissu oli kaikinpuolin onnistunut ja saa nähdä jospa johonkin kesän näyttelyyn Mörrin vielä veisin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti