tiistai 24. huhtikuuta 2018

Koiranpäivä ja muuta puuhaa

Tänään, 24.4. juhlitaan koiranpäivää. Koiranpäivää vietettiin ensimäisen kerran vuonna 2007, ja etenkin viimevuosina sen näkyvyyttä on pyritty tuoda vielä enemmän esiin koko kansalle.
Koiranpäivänä ympäri Suomea järjestetään koiramaista ohjelmaa ja tapahtumia. Täällä Helsingissä koiranpäivää vietetiin Kampin Narikkatorilla.

Tapahtuman järjesti Kennelliitto, ja mukana oli myös Helsingin seudun kennelpiiri ja muutamia muita järjestöjä. Itse olin aamupäivästä iltapäivään saakka myös mukana edustamassa kennelpiirin nuorisojaostoa. Aamulla oli tietenkin telttojen kokoamista, sekä tapahtumakehän rakentaminen.

Heti klo 12 alkoi tapahtumakehän ohjelma pyörimään, jossa heti ensimäisenä meillä nuorisojaostolaisilla oli koirakeilaus- ja temppuesitys. Mallikoirina meillä oli mittelspiz Kiti, ja bordercollie Teddy, jotka hienosti jaksoivat keilaita ja temppuilla. Itse juonsin kehän, ja selostin mitä milloinkin tapahtuu, ja miten omalle koiralle voi opettaa keilaamista.
Myös yleisö pääsi kokeilemaan koirakeilausta, ja muutama rohkea koirakko teki oikein iloisen näköistä harjoituttelua yhdessä koiriensa kanssa meidän opastamana.
Mieleeni jäi eritisesti pienen pieni chihuahua, joka yritti ihanan innokkaasti kaataa melkein itsensä kokoista keilaa. Koira oli todella suloinen ja liikuttava tassuilla sohiessaan.
Klo 13.45 oli toinen samanlainen esitys meillä myös. Muita esityksiä päivän mittaan olivat mm. Nosework, Avustajakoirat, Rally-toko ja koiratanssi.

Ihana Kiti 

Nosework esitys. Eucalyptuksen haju etsittävänä.
Mörri toivottaa mukavaa juhlapäivää lajitovereilleen.
Mielestäni tapahtuma oli oikein onnistunut ja keräsi paikalle hyvin kaikenlaisia ihmisiä, jotka pääsivät nauttimaan koirien rapsuttelusta ja iloisista koirista ja tunnelmasta. Julkisen keskeisen sijaintinsa takia se siis tavoitti hyvin ihmisiä matalalla kynnyksellä.

-----
Viikonloppuna olin myös kehätoimitsija- kurssilla. Olin pyöritellyt sitä itseasiassa useamman vuoden jo mielessäni, ja vihdoin sain mahdollisuuden osallistua.
Kurssi vastasi odotuksiani, paljon istumista ja näyttelysääntöjen läpinkäyntiä.
Kehätoimitsijan täytyy oikeasti tietää ja muistaa aika paljon. Monet kehätoimisijat itse ovat koiranäyttelyharrastajia, jolloin esim. näyttelysäännötkin ovat tutummat, mutta itsehän en ole kehissä enää aktiivisesti vuosiin käynyt, joten sääntöjen perusteellinen läpikäynti oli todellakin tarpeen.


Vaikeinta kurssilla oli ehdottomasti sanelujen kirjoittamisen harjoittelu. Sitä pitää harjoitella ihan erikseen kotona, että osaa kirjoittaa tuomarin saneleman arvostelun koirasta mahdollisimman nopeasti, oikein ja vielä niin että näytteilleasettaja saa siitä jotain selvää. Eniten jännittää englannin kieli, mutta sen ja englannin kieliset koira-alan sanat oppii kehistyössä kuulema helposti. Rallienglannilla kuulema pärjää jo pitkälle.

Nyt olisi enää 5 harjoittelua, ja sitten olisin pätevä kehätoimitsija. Kesälle olenkin jo alkanut katsoa muutamia näyttelyitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti