tiistai 28. elokuuta 2018

Kehätoimitsija harjoittelijan muistiinpanoja
Kävin keväällä kehätoimitsijakurssin, johon kuuluu lopuksi 5 harjoittelua kehätoimitsijan pätevyyden saavuttamiseksi. Nyt kasassa on 3/5 harjoittelua.
Ensinmäinen oli Royal canin show- koiranäyttelyssä heti toukokuussa. Koiria oli ryhmästä 1 ja tuomari oli Irlantilainen. Helsingin kesänäyttelyssä koiria oli kehässä useista eri ryhmistä ja tuomari oli suomalainen. Sawo Show:ssa koiria oli hieman vähemmän.

Harjoittelut ovat sujuneet hyvin ja olen kaikissa oppinut aina uutta! Kiitos kaikille kehätoimitsijoille, joilta olen jo tähän mennessä oppinut uutta. Muutamia omia huomioita mitä on tässä kohtaa tullut jo esiin.
  • Lisää ennakointia. Seuraavan luokan koirat on hyvä varmistaa ajoissa, että olisivat heti kauniissa rivissä järjestyksessä edellisen luokan loputtua.
  • Älysin katsoa pu/pn kehän voittajan kilpailuluokan ja silloin jos kysessä on juniori luokan koira, voi Sertin antaa automaattisesti varmistamatta, voiko se sen vastaanottaa, koska kyseessä alle 2- vuotias koira. Perusjuttuja, mutta ei noita ehdi aina niin loogisesti työn ohessa aloittelijana ajatella.
  • Kiireisessä kirjoittamisessa voi käyttää omana muistisääntönään keskenjääneitä sanoja, joiden loppuosan tulee muistamaan. Näin pysyy mukana tuomarin usein hyvin reippaassa sanelutahdissa ja sanat voi jatkaa loppuun sopivassa välissä. Lyhenteitä ei tulisi kuitenkaan käyttää, esim. " Kauniist. kulm. takaosa", vain kokoinasia sanoja.
  • Syö tukeva aamupala ennen näyttelypäivää. Kehä voi venyä eikä välissä ehdi aina pitää taukoa tai haukata kehähuollon antimia. 
Kehätoimitsija hommat ovat vaikuttaneet todella mukavalta tavalta harrastaa koiria. Niissä oppii todella paljon, ja tulee varmasti näkemään kaiken eri rotujen kirjosta, koiraharrastajista, näyttelyn järjestämisestä ym. Miten paljon oma koiratietoisuus kasvaa tässä harrastuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti